İçeriğe geç

Karpuza Ne Ilaç Verilir

Karpuza ne ilacı atılır?

KARPUZEn son organizmaEtkin maddeTavsiye durumuKabakgillerde külleme (Erysiphe cichoracearum, Sphaerotheca fuliginea)%80 kükürtLisanslıKabakgillerde Alternaria yaprak yanıklığı (Alternaria cucumerina)200 g/l azoksistrobin + 125 g/l difenokonazolLisanslı13 satır daha

Karpuzun verimini artırmak için ne yapılmalı?

Karpuz yetiştirilen toprağın sürülüp gübrelenmesi, karpuzların 75 cm arayla ekilmesi ve özellikle yaz aylarında düzenli sulanmasıyla verim artırılabilir.

Karpuz en çok hangi gübreyi sever?

Kavun ve karpuz hafif dokulu kumlu tınlı ve killi topraklarda iyi yetişir. Toprağın su tutma kapasitesini artırmak için iyi yanmış hayvan gübresiyle gübrelemek faydalıdır. Genç hayvan gübresi kullanırken yabani otların ve hastalık faktörlerinin kontrolü gereklidir.

Karpuz ne zaman ilaçlanır?

“Bölge genelinde hastalığın ilk belirtileri görüldüğünde ilaçlama başlar. “Serin ve sakin havalarda bitkinin her tarafı pestisit ile kaplanarak ilaçlama yapılmalıdır. “Genellikle hastalığın seyrine bağlı olarak 10 günlük aralıklarla 2-5 pestisit uygulanabilir, sistemik ilaçlar 15 günlük aralıklarla uygulanmalıdır.”

Karpuzun büyümesi için ne yapılmalı?

Karpuzların ekildiği toprağın sıcaklığı ortalama 12 derece olmalıdır. İlkbaharın sonlarına doğru bu sıcaklığı korumak için 10 günde bir sulama yapılmalıdır. Sulanan toprakta kökler iyi büyür ve toprağa sıkıca tutunarak büyümeye başlar. Bu süreçte göreviniz yaz mevsimini beklemektir.

1 kök karpuz kaç tane karpuz verir?

Genellikle çeşidin büyüklüğüne göre değişmekle birlikte, normal büyüklükte ve en önemlisi kök başına 2 karpuz bırakıldığı varsayılarak verim buna göre belirlenir. Bazı uygun bölgelerde kök başına 2-5 karpuz elde edilebildiğinden, bu gibi durumlarda kök başına ortalama sayı belirlenerek verim hesaplanır.

Karpuz kaç günde bir sulanır?

Meyve oluşumuna kadar mümkün olduğunca az sulama yapmak gerekir. Meyve büyüklüğü 5-6 cm’ye ulaştıktan sonra normal sulama yapılmalıdır. Bu dönemden itibaren 15 günde bir sulama yapılmalıdır. Sulama yapılırken toprak derinliği 0-90 cm tarla kapasitesine getirilmelidir.

Karpuza gübre ne zaman verilir?

Genellikle ekimden önce 200 kg/ha di-ammonium fosfat (18-46-0) uygulanır. Bitkilerin büyüme evresinde azot bakımından zengin bir gübre uygulanmalıdır. Bitki meyve verdiğinde dengeli bir gübre uygulanır.

1 dönüme kaç karpuz fidesi dikilir?

Tünel yetiştiriciliğinde dekada 800-1250 adet bitki, sera yetiştiriciliğinde dekada 800-1000 adet (yerde), sera yetiştiriciliğinde dekada 2000-3000 adet (askıda) bitki bulunmaktadır. Serada çift sıra arası 1 m, sıra arası 0,5 m ve sıra arası 0 m mesafe ile iki sıralı yetiştiricilik yapılmaktadır.

Meyveyi büyütmek için hangi gübre kullanılır?

Meyve ağaçları, toprak pH’ı 6,5 ila 7,5 arasında olan ve yeterli organik ve inorganik besin içeren topraklarda yetişir. Topraktaki organik madde içeriği yetersizse, dekar başına 3-4 ton yanmış gübre önerilir. Gübre azsa, her fide çukuruna bir kova yanmış gübre toprakla karıştırılıp kullanılabilir.

Karpuza yaprak gübresi atılır mı?

Bitkinin yaprak, gövde, kök gibi tüm kısımlarına uygulanabilir.

Karpuza kükürt atılır mı?

TOPRAK HAZIRLIĞI VE GÜBRELEME: Dekara 30-40 kg kükürt uygulanması uygun olacaktır. Karpuz bitkisi organik maddeye olumlu cevap verir.

Karpuza nasıl gübre atılır?

Organik gübre kullanılacaksa dekar başına 3-4 ton yanmış hayvan gübresi derin sürülmüş tarlaya eklenmeli ve ardından toprak karıştırılmalıdır. Kimyasal gübre kullanılacaksa durum biraz farklıdır. Dekar başına 15-18 kg. 10 kg’a kadar azot. P2O5 atılmalıdır.

Karpuz ne ister?

Karpuzların büyümesi için sıcak toprağa ihtiyaçları vardır. Genel bir kural olarak, bahçemize diğer sebzeleri ektikten sonra ilkbaharın sonlarında karpuz tohumları ekebilir veya genç karpuz fidelerini nakledebiliriz. Karpuzun 18°C ​​ila 35°C arasındaki sıcaklıklara ve bol güneşe ihtiyacı vardır.

Karpuzun yaprakları neden sararır?

Karpuz yapraklarındaki Fusarium solgunluğu donuk gri-yeşil bir görünüme sahiptir ve hastalık ilerledikçe sarıya döner. Hastalıkla enfekte olan fideler genellikle kurur. Bitkinin vasküler demetlerinde ve kök boğazı yakınında lekeler görülür. Hastalık enfekte tohum veya kirli su ve/veya ekipman yoluyla bulaşabilir.

Karpuza şeker gübresi ne zaman atılır?

Şeker gübresi bitkinin büyümesinin her aşamasında yeterli miktarda uygulanmalıdır. Ekim ve dikim aşamasında kullanılması gereken gübrenin en az yarısı uygulanmalıdır. Gübrenin kalan kısmının bitkinin büyüme atağının gerçekleştiği hızlı büyüme aşamalarında derhal uygulanması tavsiye edilir.

Karpuz neyi sever?

Karpuz bitkisi, yüksek su tutma kapasitesine sahip ve kumlu, kumlu tınlı dokuya sahip derin, iyi havalandırılmış topraklarda iyi yetişir. İdeal toprak pH’ı 6 ile 7 arasındadır. Toprak hastalıklardan ve zararlı etkenlerden arınmış olmalıdır. Arazinin drenaj sorunları olmamalıdır.

Karpuza nasıl gübre atılır?

Organik gübre kullanılacaksa dekar başına 3-4 ton yanmış hayvan gübresi derin sürülmüş tarlaya eklenmeli ve ardından toprak karıştırılmalıdır. Kimyasal gübre kullanılacaksa durum biraz farklıdır. Dekar başına 15-18 kg. 10 kg’a kadar azot. P2O5 atılmalıdır.

Karpuzla en iyi ne gider?

Karpuz, yüksek su içeriği nedeniyle kısa sürede açlık hissini tetikleyen bir meyvedir. Bu nedenle karpuzun yanı sıra peynir, ceviz ve badem gibi tok tutan yiyecekleri tüketmek önemlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Ucuz Escort